Thursday, December 22

SUPLEMEN KHAS UNTUK KANAK KANAK

Hai, Kak ct nak perkenalkan satu produk yang sesuai untuk kanak kanak. Ia alternatif untuk kanak kank yang tidak sukakan suplemen berbentuk softgel atau tablet. Namanya Mealshake. Ia berbentuk serbuk seperti susu formula. Rasanya sedap dan anak anak Kak Ct suka ratah macam tu je. manalah tak cepat habiskan? he he he. Jadi, jom kita berkenalan dengan produk yang hot juga di pasaran.

MEAL SHAKE 

Mengandungi Fiber (serat , Protein dan Zat Gizi Tambahan yang seimbang.




Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda.




Mealshake ialah gabungan mukltivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
Terdiri dari gabungan bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.

Saper yang sesuai mengambil MEAL SHAKE  SHAKLEE?
  • Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
  • Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
  • Anak- anak yang cerewet dengan makanan
  • Yang mempunyai masalah sembelit
  • Yang mempunyai masalah asma ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
  • Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )


jadi, kalau anda mencari suplemen untuk anak anak anda, jangan lupa untuk memilih produk Mealshake ini sebagai salah satu suplemen harian anak anak anda.


Siti Noriza | ID: 852453
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
Email: sitinorizasaleh@gmail.com
FB: Siti Noriza Binti Saleh
PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Wednesday, December 21

VITAMIN TAMBAH TENAGA LELAKI


Kali ni saya nak bercerita pasal vitamin yang sesuai untuk lelaki pulak...oppss...bukan dan beralih arah,tapi ada pembaca blog ssaya tanya nape semua vitamin atau masalah dalm blog saya ni hanya utk wanita?...vitamin shaklee ni untuk wanita je ke?....oppsss....tidak...vitamin SHAKLEE ni sesuai untuk semua golongan samada wanita, lelaki, kanak-kanak, golongan emas, dan sewaktu dengannya..he hehe....

kali ni, saya nak tertumpu pada msalah utama lelaki dalm hubungan seksual bersama isteri. opsss..bukan cerita dalam kainnya....

ada lelaki rasa, dia tidak mampu untuk puaskan hati isteri sebb dia sndiri dah penat bekerja...keinginan untuk bersama ada, tetapi bila badan dah penat, semua tak jadi apa..he hehe..jika anda seorang lelaki tidak mempunyai nafsu atau keinginan untuk "bersama" dengan isteri, itu bukan "mati pucuk" ye..itu adalah kerana anda kekurangan hormon yang di panggil"Hormon Testosteron".

kenapa hormon ini bolh berkurangan?... ini dalam bahasa saya tau..bukan bahasa sains..he hehe...kekurangan hormon ini berlaku adalah disebabkan tekanan kerja, pemakanan yang tidak seimbang, penyakit yang berkaitan hati dan jantung....salah satu sebab utama adalah, hati dan jantung anda mula menghadapi masalah...kekurangan hormon juga adalah sebab faktor peredaran usia anda....ada terbaca, kekurangan hormon ini akan berkurangan 1.4% setiap tahun.....

Kesan dari kekurangan HORMOM TESTOSTERON :-

* Tahap tenaga rendah * Kurang daya tumpuan * Mendapat serangan kepanasan * Cepat letih * Jumlah lemak dalam badan meningkat * Tekanan * Ereksi pada waktu pagi berkurang * Mengalami masalah eraksi* Mudah menjadi sugul dan murung * Jisim otot menyusut * Otot menjadi lemah * Ukuran pinggang meningkat * Kesihatan keseluruhan mula terjejas

SO, anda juga perlu jaga kesihatan anda..kerana, kekurangan hormon testosteron dalam diri anda, hampir keseluruhan fungsi dalam badan anda akan menjadi tidak bermaya...

di SHAKLEE, kami juga ada sediakn vitamin yang sesuai untuk anda yang bergelar suami dan lelaki....





Zinc merupakan komponen penting dari tubuh dan merupakan konstituen penting dari sel. Unsur Zinc ini adalah elemen penting untuk mengaktifkan fungsi beberapa enzim dalam tubuh yang memainkan peran penting dalam kegiatan metabolisme tubuh yang berbeda. Di samping itu, memainkan peran utama dalam penyembuhan luka, membangun sistem kekebalan tubuh, dan dibutuhkan dalam sintesis DNA. Di antara banyak fungsi, Zinc mendukung pertumbuhan normal dan perkembangan selama kehamilan, dan merupakan komponen yang sangat diperlukan dalam pengembangan sperma, ovulasi, dan pembuahan.


Vitamin yang memberikan ketenangan dan kesegaran dalam badan dan antara salah satu vitamin yang meningkatkan tenaga dan menghasilkan hormon seks.
Vitamin E ialah salah satu antioksidan yang penting dalam pencegahan kanser dan penyakit kardiovaskular. Ia memelihara pembekuan darah yang normal dan penyembuhan, mengurangkan parut yang diakibatkan oleh sesetengah kecederaan, mengurangkan tekanan darah, membantu dalam pencegahan penyakit katarak, meningkatkan prestasi atlit, dan mengendurkan otot kaki dari kekejangan. Vitamin E boleh meningkatkan pengeluaran air mani pada sesetengah lelaki. Satu kajian yang dijalankan oleh National Cancer Institute pada tahun 1998 mendapati bahawa pengambilan vitamin E dalam jangka masa panjang dapat mengurangkan risiko kanser prostat di kalangan penghisap rokok.
Protein adalah salah satu asas bagi diet bina otot. Kandungan protein meningkatkan testosteron yang berkaitan dengan otot. Juga memberi tenaga kepada anda

Iron dalam multivitamin ini merupakan salah satu mineral yang mana fungsinya adalah untuk meningkatkan pengeluaran hormon testosteron dan juga untuk menambah sperma lelaki.



Siti Noriza | ID: 852453
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
Email: sitinorizasaleh@gmail.com
FB: Siti Noriza Binti Saleh
PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

TESTIMONI SET BERPANTANG SHAKLEE

Masih mencari-cari set bersalin yang sesuai dengan anda?Tak mahu makan jamu yang pahit-pahit?Atau risau set bersalin 'panas' yang boleh menyebabkan baby cirit birit atau ruam-ruam? Jum cuba Set Bersalin berasaskan supplement. Dijamin tidak 'panas'.

Apa kata Shima Samat yang berpantang sendiri menggunakan Set Bersalin Shaklee..



memang berbaloi bila berpantang dengan vitamin shaklee...
Shima Samat Badan sangat selesa. Lepas operation dah cergas. Susu sangat meriah. Sekali pump boleh dpt 14 oz. 1 hari boleh simpan 24oz. Deep frezer dah nak penuh walaupun br 29 hari.
  • Azrin Mohd Alhamdulillah..mmg berbeza kan?kakak ipar sy baru2 ni bersalin anak ke 3 dan sy pun bg dia set bersalin.tau dia ckp apa?mcm x dlm pantang pon..bdn cergas je..rs nk g shopping..hehhe...
    December 10 at 12:01am via mobile ·

  • Shima Samat Memang mcm bkn dlm pantang. Saya ni jaga diri sendiri, baby, ank2 n hubby. Blk dr hospital hari ketiga dah masak sendiri. Mengemas rumah sendiri. Alhamdulillah.



Apakah yang terkandung dalam set C atau set Bersalin sebenarnya? Set berpantang ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu


  • Vitalea with iron formula
  • Vitamin C 500mg sustained release.
  • B complex with Folic Acid
  • Zinc



Vitalea with iron formula
Memandangkan ibu2 kehilangan banyak darah sewaktu melahirkan maka ibu2 perlulah memastikan pengambilan makanan yang seimbang dan berkhasiat agar dapat menggantikan semula darah yang keluar semasa proses melahirkan. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu kelihatan pucat, letih , lesu dan tak bermaya. Bagi ibu yang mempunyai niat menyusukan anak perlulah memastikan pengambilan zat besi dititikberatkan agar pertumbuhan dan pembesaran anak adalah sangat baik.

B complex
Ia juga perlu dalam penghasilan sel darah merah di samping ia membantu menstabilkan hormon badan manusia. Kekurangan B complex boleh menyebabkan ibu yang di dalam pantang mengalami gangguan emosi atau lebih dikenali sebagai meroyan. B complex sangat penting membantu kita menjadi bertenaga dan emosi turut lebih seimbang.

Vitamin C 500mg sustained release
Vitamin C Shaklee adalah berkonsepkan pelepasan masa. Ia akan melepaskan vitamin c secara sedikit demi sedikit mengikut keperluan badan. Memandangkan vitamin C adalah jenis vitamin larut air maka konsep pelepasan masa ini sangat bagus demi memastikan badan kita sentiasa cukup vitamin c dalam meningkatkan antibodi secara berterusan. Vitamin C sangat perlu dalam membantu badan pulih dari proses kelahiran.

Zinc
Ianya adalah antara galian yang sangat penting dalam membantu proses pemulihan. Zinc membantu mempercepatkan proses baik luka dalam badan kita. Ikan haruan antara makanan yang kaya dengan zinc. Pengambilan zinc bagi ibu yang menyusu turut memberi kesan pada bayi di mana ia membantu anak yang disusukan membesar dengan baik dan mengikut graf pembesaran bayi.

credit to ; Azrin

Jika inginkan produk ini, jangan lupa hubungi saya :-


Siti Noriza | ID: 852453
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
Email: sitinorizasaleh@gmail.com
FB: Siti Noriza Binti Saleh
PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Monday, December 19

TIPS SIHAT : EPAL TURUNKAN KOLESTEROL

TAHU TAK?

Pengambilan dua biji epal setiap hari ternyata efektif untuk mencegah penyakit jantung.  Ini kerana epal memiliki kandungan yang dapat menurunkan kolesterol terutama kolesterol tidak baik.


Dalam kajian yang dimuatkan dalam Jurnal Nutrisi & Diet, wanita yang rutinnya mengambil epal setiap hari dalam tempoh enam bulan, akan memiliki kadar kolesterol 25 peratus lebih rendah berbanding mereka yang tidak memakannya. Malah, kajian yang dilakukan di Polang sebelum ini, turut menyatakan pengambilan epal juga boleh mengelakkan kanser usus.

sumber : Malah I Sihat


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Monday, December 12

FAMILY DAY Di AIR PAPAN RESORT, MERSING

Eh pelik je kak ct ni alih alih ada family day pulak. Saja kak ct nak share dalam blog kak ct ni hah. Bukan senang tau nak berkumpul semua adik beradik sebelah suami ni. Hari raya pun tak tentu dapat kumpul semua. 

Kali ni, family Day Nek Yam ni ( nama mak mertua kak ct Saniam, jadi panggil Nek Yam), berlansung di Air Papan Resort, Mersing. Jarak perjalanan dari Kota Tinggi lebih kurang 1 jam 45 min . Kalau jem jadi 2 jam lebih lah. Jarak resort ni dari pekan Mersing lak dalam 20 minit kalau melalui sisiran pantai.



eh, lupa nak amik gambar resort tu. Keh keh keh. Tapi bestnya pasal resort ni ialah kita boleh pilih nak family room ( sesuai sangat untuk buat fsmily day), atau nak privacy dengan bilik biasa seperti single bed atau queen bed. Family room ni pulak ada 8 rumah rasanya dan setiap rumah tu ada 2 bilik. Jadinya ada dalam 16 family room yang kita boleh tempah. Hah..lagi best pulakkkkkk, setiap bilik tu, ada master bedroom di dalamnya. Jadi memang ramai boleh masuk dalam 1 bilik tu.

Kat luar master bedroom tu ada 2 katil. 1 single dan 1 queen. Kat dalam master bedroom ada 1 katil queen. Then ruang memang luas. Boleh bawak toto untuk anak anak tidur bawah kalau katil tak muat. Anggaran kak ct dalam 7 dwasa ( untuk katil) dan 5-7 orang kanak kanak untuk toto.
harga pun berpatutan. Dalam lingkungan rm250-rm270 1 rumah. Bolehlah share membayar sama sama.

selain tu, ada kolam renang untuk anak anak. Kolamnya tak besar sangat. Kalau swmua penghuni resort tu mandi kolam dalam 1 masa, memang penuh giler. Ada juga disediakan tempat BBQ. Tapi kena sewalah. Kita cuma bawak arang je. 

So secara keseluruhannya kalau dari 5 bintang, kak ct bagi 4 bintang. 


Sunday, November 27

KENAPA SAYA MEMILIH PRODUK SHAKLEE

Kenapa saya selesa memilih produk Shaklee sebagai makanan tambahan saya sekeluarga?

Banyak syarikat hanya mendakwa tentang kehebatan produk mereka. Tetapi di Shaklee, mereka ada bukti tersendiri yang ditunjukkan melalui kajian sainstifik dan ujian klinikal. 
Kajian ini juga boleh didapati oleh sesiapa melalui lebih dari 100 buah buku atau jurnal penerbitan yang mengesahkan tentang keberkesanan produk shaklee.
Malahan lebih US 250 juta dilaburkan oleh pihak shaklee ke dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.


Dalam salah satu kajian Landmark Shaklee yang paling penting dan pernah dilakukan ke atas pengguna produk shaklee ialah kesan penggunaan shaklee yang telah bekerjasama dengan penyelidik dari University UC Berkeley.

Apakah kajian itu??
Ia adalah mengenai kesan penggunaan shaklee kepada pengguna dalam tempoh 20 TAHUN dan apa hasilnya???

Mereka mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding kumpulan yang hanya mengambil satu multvitamin dan kumpulan mereka yang langsung tidak mengambil suplemen.

Malahan, untuk jangka masa panjang, pengguna suplemen shaklee didapati mempunyai kesihatan yang lebih baik dengan amat ketara sekali iaitu :
* paras trigliserida 33% lebih rendah
* nisbah 11% lebih rendah daripada jumlah kolesterol untuk kolesterol HDL.
* tahap homosisten 36% lebih rendah
* tahap protein C-reactif 60% lebih rendah.

Ini antara sebabnya kami sekeluarga memilih Shaklee. Ianya dijamin selamat, berkesan dan semestinya mesra alam.

#tsunamishaklee
#hunt2team
#thedreambuilders
#damiapitshop

Wednesday, November 2

KENAPA SAYA PILIH SHAKLEE

Bila kita nak buat sesuatu bisnes, kita mestilah nak kena beritahu semua orang bahawa kita ada sediakan perkhidmatan/produk yg kita jual tu.
betul tak? kalau tak, orang tak tahulah yang kita jual produk tu atau menawarkan perkhidmatan tersebut. sebab tuelah korang jangan boring kalau saya asyiklah dengan shaklee je kan. sebab itulah produk yang saya jual. ingat shaklee, ingat saya. hah. dah macam ada stamp kat dahi ni hah.
kenapa saya pilih Shakleee? sebab saya ni malas orangnya. ha ha ha. bukan malas camne. tapi malas nak jumpa orang atau ketuk rumah ke rumah nak bagitahu saya jual produk ni produk ni. tahu tak? tak semua MLM benarkan ahlinya membuat promosi atau menjual produk secara online tau. untungnya shaklee, menggalakan lagi untuk menjual online tetapi dengan terms dan condition tertentu. of coslah, setiap apa pun mesti ada rulesnya. Kena ikut. kalau tak ikut, main langgar je rules tu hati kita pun tak tenteram.
Shaklee ni pulak, dahlah cara pembahagian bonus di paternkan, malah ada konsep SIAPA USAHA LEBIH, DIA DAPAT LEBIH. walaupun dia leader, tapi kalau dia malas usaha, dia tak dapat apa pun. dari segi bonus, dia dapat ciput, ahli bawah dia yang bekerja keras, dapat lebih lagi dari dia. rugi tak? siapa kata dalam Shaklee upline hanya goyang kaki??? la ni upline dah macam HR lak sebab nak kena remind untuk aktifkn id setiap ahli. keh keh keh.
kalau nak cerita pasal #landmarkstudy shaklee lagilah nak menunjukkan yang produk shaklee ni terbaik, berkesan dan selamat walaupun ambil suplemen shaklee ni 30 - 40 tahun akan datang. dah lah tu, semua aspek dan produk pun Shaklee jaga. walaupun hanya pencuci basuh pinggan!!! tiada satu pun yang terlepas pandang dari kajian shaklee untuk setiap produknya.
sebab ini jugalah saya suka buat biz shaklee ni. nak berkongsi kebaikan dan manfaat produk shaklee kepada orang lain. beribu ribu testimoni yang ada di pasaran Malaysia ni. Belum termasuk SIngapore, Indonesia, USA sendiri. Jadi, kenapa nak pilih biz lain dan produk lain???



Siti Noriza | ID: 852453
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
Email: sitinorizasaleh@gmail.com
FB: Siti Noriza Binti Saleh
PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

KELEBIHAN ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Selalu orang tanya kenapa nak kena pilih Alfalfa Complex dan Shaklee? orang lain ada juga jual produk tu. alfalfa jugak!!!. hah, ni akak nak cerita kenapa kena pilih Alfalfa Shaklee berbanding produk Alfalfa keluaran syarikat lain.

PERBEZAAN ALFALFA COMPLEX DARI SHAKLEE

Alfalfa Shaklee dihasilkan dari alfalfa bergred tertinggi dalam kalangan tumbuhan Alfalfa yang dikenali sebagai Medicago Sativa. Alfalfa jenis ini diambil dari ladang di California yang ditanaman secara organik dan bebas dari bahan kimia, pestisid dan herbasid.

Tumbuhan jenis ini mengambil masa sekurang kurangnya 2 tahun untuk matang secara mutlak dan membesar. akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke bawah tanah dan sebab itulah tumbuhan ini kaya dengan pelbagai nutrien dari bahan galian di bawah tanah.

Lagi bestnya, Alfalfa Complex ini hanya menggunakan daun yang matang dan penuh dengan klorofil untuk penghasilannya. Kualiti nya sangat di jaga oleh pihak Shaklee.

Bagaimana daun daun ini diproses sehingga menjadi Alfafla Complex?

daun daun alfalfa ini dikeringkan secara semulajadi dengan menggunakan udara bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Kalau kita rebus atau masaknya, mesti nutrisi akan berkurangan atau hilang tanpa kita sedari. Batang dan akarnya buat apa? Pihak Shaklee lupuskan. tidak gunakannya sama sekali dalam penghasilan Alfalfa Complex ini.

setelah itu, daun daun yang telah kering akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum di proses menjadi tablet. keseluruhan proses penghasilan ini, dikawal dan diberi pengawasan yang ketat dan teliti oleh pihak Shaklee.

RM53.75 ( 330 BIJI )
*klik gambar untuk pembelian online ALFALFA small (300bji)

MANFAAT ALFALFA COMPLEX

* mengandungi segala zat keperluan harian
* melegakan sakit sendi dan belakang
* menghilangkan kelesuan dan tekanan
* milk booster bagi ibu yang menyusu
* memberi kelegaan semasa haid
* bagus untuk alergic dan ekzema
* membantu mengurangkan serangan asma
* mencuci usus bagi membuang toksin
* mencuci buah pinggang dan merawat masalah kencing kotor
* meneutralkan asid dalam badan
* merawat masalah keputihan pada wanita
* bertindak sebagai kacip fatimah untuk wanita yang lagi lagi yang lepas bersalin
* membantu masalah penghadaman dan pencernaan
* meningkatkan stamina para suami dan isteri
* melegakan masalah sembelit
* membuang angin dalam badan
* membantu mengatasi masalah arthritis.

RM 97.50 ( 700 BIJI)
klik gambar untuk pembelian online


hah, dah tahu kan apa kelebihan Alfalfa Complex Shaklee? bulan ni ada promosi best untuk produk ni. anda boleh pilih nak beli botol kecil yang mengandungi 330 biji atau botol besar yang mengandungi 700 biji.

ini promosi nya :)

boleh klik poster untuk pembelian online. Tapi kalau beli online ni hanya menggunakan kad debit akat kad kredit je. tiada urusan pemindahan wang diterima. Kecuali kalau nak buat transfer dari bank ke bank, boleh hubungi saya :)


boleh pilih buy 3 Free 1 Alfalfa Large ( RM 310.05) 
tidak termasuk postage


ATAU 

BUY 3 FREE 1 ALFALFA SMALL ( 330 BIJI)
hanya RM 170.93 ( tidak termasuk postage)


kami merupakan pengedar Shaklee di Kota Tinggi, dan pengedar Shaklee di Taman Pasak Indah 
email : sales.damiapitshop@gmail.com
whatsapp : 013 7374958 / 013 7065 178
fanpages : jejak vitamin


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

PROMOSI NOVEMBER DARI SHAKLEE


Hai.. mesti masing masing tertunggu tunggu apa promosi bulan November dari Shaklee kan? syok arr siapa yang beli Omega Guard bulan lepas. sebab apa? sebab, member rapat dia pulak promosi bulan ni. eh?? siapa member rapat Omega Guard ni? Ini dia.



ALFALFA LARGE
beli 3 botol, percuma 1 botol
UNTUNG RM97.50


ALFALFA SMALL
BUY 3 FREE 1
JIMAT RM53.75


LECITHIN
BUY 3 FREE 1
JIMAT 52.50



NUTRIFERON
BUY 6 FREE 1


NUTRIFERON
DISKAUN 5%



VITALEA FOR CHILDREN
BUY 3 FREE 1
JIMAT 111.00

hah, dah tahu kan? nanti saya ceritakan kebaikan dari setiap produk yang promosi pada bulan ni.ingin order terus??? klik ikon di bawah ini




Atau jika anda berada di sekitara Kota Tinggi, felda Pasak, Felda Air tawar 3,felda Air tawar 2, anda boleh mendapatkannya secara terus dari kami, kerana kami merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi yang aktif sejak tahun 2011.

Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Siti Noriza | ID: 852453
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
Email: sitinorizasaleh@gmail.com
FB: Siti Noriza Binti Saleh
PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, November 1

CLOSING OKTOBER 2016

Alhamdulillah. Selesai sudah closing akaun untuk bulan Oktober 2016. Macam macam perasaan ada. Tapi bagi saya, closing kali ni closing paling sebak buat saya. Entahlah. Selesai saja tutup akaun, hati terasa sebak sangat. Mengalir air mata. Rasa sebak teramat sangat. Tak tahu kenapa perasaan itu ada.
saya korbankan hak saya untuk berikan kepada orang lain. Mungkin itu buat saya sebak. Tapi saya tahu, pengorbanan saya itu buat hati hati orang lain lebih gembira. 
Pengorbanan itu saya berharap Allah ganti dengan 1001 kebaikan yang lain untuk saya.

SELAMAT MALAM SEMUA...SELAMAT MALAM SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR.

selamat hati hati yang sedang meraikan.. 

Sunday, October 30

LANDMARK STUDY : MELEBIHI 20 TAHUN KAJIANNYA

Kenapa saya selesa memilih produk Shaklee sebagai makanan tambahan saya sekeluarga?

Banyak syarikat hanya mendakwa tentang kehebatan produk mereka. Tetapi di Shaklee, mereka ada bukti tersendiri yang ditunjukkan melalui kajian sainstifik dan ujian klinikal. 
Kajian ini juga boleh didapati oleh sesiapa melalui lebih dari 100 buah buku atau jurnal penerbitan yang mengesahkan tentang keberkesanan produk shaklee.
Malahan lebih US 250 juta dilaburkan oleh pihak shaklee ke dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
Dalam salah satu kajian Landmark Shaklee yang paling penting dan pernah dilakukan ke atas pengguna produk shaklee ialah kesan penggunaan shaklee yang telah bekerjasama dengan penyelidik dari University UC Berkeley.

Apakah kajian itu??
Ia adalah mengenai kesan penggunaan shaklee kepada pengguna dalam tempoh 20 TAHUN dan apa hasilnya???

Mereka mempunyai kesihatan yang lebih baik berbanding kumpulan yang hanya mengambil satu multvitamin dan kumpulan mereka yang langsung tidak mengambil suplemen.



Malahan, untuk jangka masa panjang, pengguna suplemen shaklee didapati mempunyai kesihatan yang lebih baik dengan amat ketara sekali iaitu :
* paras trigliserida 33% lebih rendah
* nisbah 11% lebih rendah daripada jumlah kolesterol untuk kolesterol HDL.
* tahap homosisten 36% lebih rendah
* tahap protein C-reactif 60% lebih rendah.

Ini antara sebabnya kami sekeluarga memilih Shaklee. Ianya dijamin selamat, berkesan dan semestinya mesra alam.

#tsunamishaklee
#hunt2team
#thedreambuilders
#damiapitshop

Tuesday, October 25

APA KEPENTINGAN OMEGA 3 PADA KANAK KANAK

tahu tak, omega 3 bukan hanya pada telur saja. selalu kita tengok ada kedai kedai yang menjual telur yang dinyatakan mengandungi Omega 3. tetapi tahu tak, minyak ikan adalah sumber Omega 3 yang terbaik. Minyak ikan mengandungi Omega 3 . malahan kebanyakannya mengandungi DHA dan EPA juga. 3 komponen ini iaitu Omega 3, DHA dan EPA sangat penting untuk otak dan perkembangan mata kanak kanak.

Malahan, ikan dari sungai/tempat air sejuk menjadi pilihan kerana ia mengandungi jumlah tertinggi Omega 3. Malahan banyak produk makanan sekarang diperkaya dengan Omega Untuk order klik sini: ORDER FORM Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: Siti Noriza | ID: 852453 Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 Email: sitinorizasaleh@gmail.com FB: Siti Noriza Binti Saleh * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Monday, October 24

APA YANG PERLU ANDA BUAT SEKIRANYA ANDA AHLI SHAKLEE

Anda tau tak? Sekiranya anda ialah ahli Shaklee yang aktif, anda perlu aktifkan id anda serta merta!!!!

Thursday, September 22

BAGAIMANA CARA MENGURUSKAN STRESS GAYA SANTAI

stress? siapa yang tak pernah stress. Duduk rumah pun stress tau! pernah baca pasal artikel atau poster yang berkisar pasal ibu duduk rumah lebih stress dari ibu yang bekerja. kemas dapur, depan bersepah. kemas depan, dapur bersepah!! tapi saya tau, tak semua ada situasi macam ni kan. Jadi, saya nak berkongsi dengan anda bagaimana cara menguruskan stres gaya saya. eh, gaya santai. Santai ni means kita buat saja saja dirumah.

Selalunya, stress saya bila sales kurang. he he he. tapi yang menjadi punca stress ialah bila apa yang dirancang tidak menjadi atau bila dah duduk depan komputer berejam rejam, 1 entry pun tak terpublish! Jadi, saya kecewa dan mula stress. Aduh, apa ni, membuang masa sangatlah. Nak hilang kan stress tu, saya pilih cara 3R. Macam Master Lyna Noh cakap. Apa 3R tu? Relaks, Recharge, Refleks. Bagaimana caranya?

3R cara saya ialah :_

~ saya akan tinggalkan kerja yang saya sedang buat tu. contoh tengah ngadap komputer tapi blank nak buat apa, saya keluar dari SOHO dan pergi ke tempat lain. macam selalunya, saya ke ruang tamu lah.
~ penyakit stress saya ialah, bila saya stress, saya suka mengemas. kui kui kui. ye, saya malas mengemas. Suami saya yang rajin kemas rumah.
~ bila dah siap kemas rumah, kekadang tahap sampai mop lantai, sental bilik air bagai, baru saya bertenang dan mula fikirkan nak makan apa. wohaaaaaa...bahayakan??? Tapi itu dululah. Sekarang ni, bila rumah dah kemas, fikiran mula lapang sikit. baru sikit. saya buat apa lagi lepas tu?
~ saya buat air kegemaran saya. ikut koranglah. saya suka amik air coco panas. Sedap!! amik biskut 3 keping dan saya pilih buku apa yang saya nak baca
~ kebiasaannya, saya suka baca buku motivasi atau yang berkaitan dengan perniagaan. atau selak selak majalah yang ada kat rumah ni
~ kalau rasa semua ni tak mampu nak hilang stress anda, mohlah kita amik wudhuk dan solat sunat 2 rakaat, ia lebih afdhal.
~ dan langkah terakhir cara saya uruskan stress saya ialah, pergi mandi, shampoo rambut, berscrub muka pakai, then pakai baju cantik cantik, pakai masker dan TIDUR!!! heaven sangat!!!

BEST KE BEST CARA SAYA URUSKAN STRESS?? korang macamana pulak??

*jangan lupa sebelum tidur tu amik 2 biji b complex tau.




Tuesday, September 20

KENAPA KENA DETOX

kekadang customer suka tanya, kenapa kena detox dulu pulak? saya nak set kurus terus, lecehlah kalau kena buat detox ni. Tak buat tak boleh ke? Boleh je, tapi kalau tak berkesan atau kesan yang diingini tidak tercapai, jangan pulak kondem produk yang diambil.
Saya nak berkongsi dengan anda semua kenapa kena detox terlebih dahulu sebelum menjalankan pogram kurus/diet anda. Kena kena DETOX?
* adalah untuk membersihkan organ dalaman dari bahan toksin terutama di hati, ginjal dan otak.
* mencegah penyakit kronik yang timbul hasil dari  sistem badan kita yang sudah terlalu penuh dengan toksin dan tidak mampu untuk mengeluarkannya dari dalam badan
* Untuk meningkatkan fungsi sistem imun dalam badan. setelah toksin disingkirkan, maka lebih mudah untuk sistem dalam badan berfungsi dengan baik
* memudahkan untuk mendapatkan berat badan yang diingini dan ideal.
* memberi tenaga dan kualiti kesihatan semakin baik
* membuat kulit lebih bertenaga dan memberikan impak yang lebih segar bila toksin sudah dikeluarkan dari badan.




seperti testimoni di atas, saya sendiri melalui perasaan yang kekadang nak sangat makan benda yang manis manis, malahan boleh dikatakan setiap hari ada je pemanis mulut yang akan saya buat untuk diri sendiri serta untuk ahli keluarga. Mesti ada kek atau dessert dalam peti sejuk. kekadang pula teringin sangat nak makan benda benda yang masin macam jajan atau kudapan yang goreng goreng. 
Tapi selepas saya membuat detox , perasaan nak makan benda benda manis dan masin ni dah kurang,. kalau makan pun, tak boleh nak habiskan walaupun sepotong kek. 

nanti saya kongsikan jenis jenis detox yang boleh kita buat. Tapi saya sangat suka detox parasit dan detox hati. parasit ni orang panggil detox usus dan dibuat pada waktu waktu tertentu dalam bulan Islam. lebih tepat, pada BULAN MENGAMBANG!! tunggu entry saya selanjutnya 

SUSAH KE BUAT SHAKLEE?

SENANG KE BUAT SHAKLEE?
=========================
susah tau wak...susah sangat sebab kena banyak membaca, sebab kena hantar barang pada customer,  kena pergi pejabat pos, kena komplen ngn customer sebab barang pos pagi petang tak sampai lagi, penat tunggu payment dari customer yang janji nak bayar tapi tak bayar bayar.

susah bila kena bangun tengah malam untuk update blog, schedule post di pages dan fb, kena hadap phone balas whatsapp customer yang tanya macam macam tapi beli 1 botol je akhirnya.
.
.
.
tapi, anda akan rasa biz ini susah bila tiada rasa cinta dengan biz ini. bila kita dah jatuh cinta, dah rasa sayang dan dah rasa hasilnya, pasti kita fokus dan masih nak buat shaklee. apatah lagi company yang 1 ni company yang kukuh. yang ada vitamin dah berusia lebih 100 tahun.. hebat tak hebat??? belum lagi kita kaji barisan sainstis, barisan CEO Shaklee bahkan owner nya sekali.
.
.
.
sekali anda kaji dan kaji Shaklee dengan mendalam, anda yakin produk yang dihasilkan bukan calang calang.
.
.
bila dah buat semua yang kita suka, kita senang nak pungut hasil dari susah payah kita. hari ni cod barang bernilai RM360 dari 2 customer. pos barang tadi bernlai hampir rm700. dok senang lenang upah runner beliakn barang dapur untuk adik di Kedah, dok support biz jiran jiran beli nasi bajet. senang ke susah sebenarnya biz Shaklee ni??

cumanya bila kita terjebak dengan jualan produk yang berasaskan kesihatan, kita kena rajin membaca dan membaca jurnal jurnal ilmiah dan kesihatan supaya pemahaman kita berkenaan produk dan kesannya pada kesihatan lebih mendalam. itu yang membezakan kita sebagai pengedar Shaklee yang berilmu dengan pengedar Shaklee yang ingin menjual semata mata. Jadi, jika anda ingin menjadi ahli, pilihlah mentor dan upline yang betul. Yang mampu beri anda tunjuk ajar, cara untuk menjadi pengedar Shaklee yang berilmu. 
Alah, tak payah susah susah, SAYA KAN ADA!!

hubungi je saya :

SITI NORIZA BINTI SALEH
WA : 013 7374 958
email : sitinorizasaleh@gmail.com
FB : siti noriza binti saleh


Friday, September 16

SHAKLEE EFFECT SAYA

shakleeEffect saya?
Xleh nak tunjuk gambar...tapi saya dapat kesan dari set penyusuan yang saya ambil 5 thun lepas. Syok arrr. Memula try alfalfa ..nama pun nak try kan. Jadi lepas amik seminggu, rasa seronok. Badan pun rasa ringan dan susu makin bertambah tambah. Lepas tu saya beli pulak b complex dan vitamin C sebab nak booster energy. Yerlah siang keje, malam pun tidur tak lena. Bangun kul 4 5 pagi untuk pam susu buat stok. Kekadang pam sambil tertidur. Hu hu hu. Lepas 2 minggu ambil 3 prpduk ni rasa tak penat sangat. Malam boleh berjaga jam 12 malam, bangun awal kul 4 5 pagi..eh..seronoklah.
.
Lepas tu beli pulak ESP...pulakkkk..syok aihhh... stok EBM sampai kena hantar kat rumah mak. Tumpang freezer..syukur Alhamdulillah...rezeki tu ada 3 orang anak susuan. He he he..
#tsunamishaklee
#hunt2shaklee



Untuk order klik sini: ORDER FORM Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: Siti Noriza | ID: 852453 Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 Email: sitinorizasaleh@gmail.com FB: Siti Noriza Binti Saleh * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Thursday, September 15

PERCAYA BERJAYA DENGAN SHAKLEE

ko ni taksub sangat dengan Shaklee. Macamlah takde compnay lain yang hebat macam Shaklee?
Persoalan ini selalu ditanya oleh saya bila diaorang follow saya punya fb. asyiklah up pasal Shaklee. lepas tu kawan kawan facebook pun ramai budak shaklee. jadi, saya nak share dengan anda semua kepada saya suka dengan Shaklee.
Memula saya memang jatuh cinta dengan Shaklee sebab produknya. produk Shaklee semuanya berkesan. Tapi berkesan bukan dalam masa 24 jam!!! hah, pelik tak? patutnya saya kena suka produk yang nampak kesannya cepat. baru bestt!!! tapi yang menyebabkan produk shaklee ni tidak berkesan dalam tempoh yang sekejap, adalah bahan yang digunakan untuk menghasilkan sesuatu produk tersebut. bahan yang neutral, semulajadi dan diproses dengan cara yang lebih sesuai untuk mengelakkan kandungan nutrisi dalam sesuatu bahan mentah tu hilang atau berkurangan dengan terlampau banyak.
Selepas saya jatuh cinta dengan produknya, saya jatuh cinta pula dengan pelan pemasaran syarikat Shaklee ni. apa yang buat saya suka dengan pelan pemasaran Shaklee ialah ia menguntungkan bagi kedua dua belah pihak iaitu antara pengedar bebas Shaklee dan syarikat Shaklee itu sendiri. hah, nak bagitahu ni, pelan pembayaran bonus Shaklee kepada pengedar bebasnya juga telah dipaternkan jadi tiada mana mana syarikat atau MLM lain yang boleh meniru skim pembayaran bonus Shaklee ini. syok arrr. Jika dikira, hampir 40% bayaran balik akan diterima oleh pengedar Shaklee berbanding hanya 20% yang diterima oleh ahli MLM syarikat lain. besar tu tau.
selain itu, tiada had maksimum untuk pembayaran bonus kepada ahlinya. kalau dalam sebulan tu bonus yang diterima ialah RM600, 000 sebulan maka Shaklee akan tetap membayarnya setiap bulan tanpa GAGAL!!! jadi, peluang untuk mendapatkan pendapatan tanpa batas adalah di Shaklee!!
kenapa saya suka dengan Shaklee?? ada lagi sebab!!.
sebab yang ketiga ialah Shaklee ada landmark study yang mana ia dilakukan oleh pihak ketiga ( yang bebas ) tanpa terikat dengan Shaklee. kajian dilakukan selama 20 tahun yang mana pemerhatian itu dipecahkan kepada 3 golongan. Golongan orang yang makan suplemen lain selain Shaklee, golongan orang yang makan Shaklee dan golongan orang orang yang tidak mengambil apa apa suplemen.Roger Barnett ( pemilik Shaklee Corporation), sanggup melaburkan duit yang banyak semasa kajian ini dilakukan. dan dia bersedia menerima apa jua keputusan yang dapat dari pemerhatian tersebut. sebab dia ingin tahu sejauh mana keberkesanan setiap produknya bukan hanya untuk jangka masa pendek tapi juga untuk jangka masa yang panjang. ---------->>>> nanti saya buat entry khas berkaitan ini.
Sebab keempat kenapa saya suka dengan Shaklee ialah hubungan yang terjalin antara ahli dalam Shaklee. Upline, downline, sideline saling bantu membantu. Saling memberi tips tips hebat dan juga berkongsi idea bagaimana untuk memastikan produk Shaklee diterima oleh semua penduduk Malaysia. ini saya sangat kagum!!! macam tiada perasaan "eh. ko nak tahu pasal rahsia aku pesal?,., atau alah.kang aku bagitau tips aku, banyak pulak sales dia". Sungguh!! tak nampak benda tu ada dalam group kami. malahan kalau berjumpa, macam adik beradik. sungguh sungguh bersalam, sungguh sungguh nak berselfie. kih kih kih.
jadi, apa pula sebab ada tidak suka dengan Shaklee??
SAYA PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI,JOHOR
SAYA PENGEDAR SHAKLEE FELDA SEMENCHU, KOTA TINGGI, JOHOR.
hubungi saya jika anda berminat mendapatkan produk shaklee atau jika anda juga ingin join group kami yang hebat ini!!
SITI NORIZA SALEH
013 7374 958
#HUNT2SHAKLEE
#tsunamishaklee


Untuk order klik sini: ORDER FORM Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: Siti Noriza | ID: 852453 Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 Email: sitinorizasaleh@gmail.com FB: Siti Noriza Binti Saleh * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Wednesday, September 14

TIPS WAHM

masa 10 tahun saya bekerja, saya andaikan bestnyerrrr duduk rumah,,, .. enjoy baca buku, tengok tv, golek golek dengan anak anak.. keh keh keh..
tapi tapi tapi...... ia adalah angan angan semata mata.. sebab 2 bulan pertama saya berhenti kerja, saya nangis,..hampir setiap hari!!! ha ha ha...sebab apa??? sebab tak reti nak uruskan anak anak, kemas umah ( yg anak kecik kecik masa tu, umur 6 tahun dan 3 tahun yg mama kemas depan , mereka berdua kemas belakang..hu hu hu), belum termasuk nak g pejabat pos, nak pergi cod barang, mak abah soh balik ( sbb umah dekatkn), suami lagi balik bebel sbb rumah bersepah... adoyaiii,,,.. masuk bulan ke 3, mamarin tanya, sebenarnya apa yang berlaku kat ko sampai sales ko teruk sangat 2 bulan ni? kata bila dah berhenti kerja ko nak fokus?? tapi makin terukkk je??? lepas bincang dari hati ke hati, baru saya nampak apa yang sebenarnya cara dan apa yang saya perlu buat sebenarnya,.ini tips saya serba sedikit yang saya buat sebagai WAHM.
.
.
1) Jangan menjadi ibu yang terlalu "prefectionist" sangat sampai nak kena pastikan lantai berkilat 24 jam, kusyen terduduk elok ditempatnya, baju yang dilipat disusun elok.nama pun ada anak kecik kan,. memang itulah yang akan berlaku.
2) siapkan dulu makanan dan minuman untuk anak anak untuk elak mereka lapar dan mula mengamuk.
3) bangun seawalnya sebelum anak anak bangun untuk siapkan kerja rumah atau update blog/buffer atau schedule post.
4) ambil masa seminggu 2/3 hari untuk lipat kain, atau menggosok semua baju sekolah anak dan baju kerja suami. gosok juga baju dan tudung tudung kita.
5) ada masa tertentu untuk 1-2 jam fokus pada biz.
\6) jangan terlalu leka dengan siaran tv yang kekadang makan masa 3 jam - hindustanlah tu.
7) kalau jenis suami yang tak suka rumah bersepah, lgi 10 min atau 5 min suami nak sampai rumah tu, baru kemas rumah...keh keh keh ( habislah pecah rahsia)..
banyak lagi tips,tapi ini yang biasa saya buat setiap hari. nak tahu lagi tips hebat untuk mereka yang bekerja di rumah, klik je #tsunamishaklee dan juga #hunt2shaklee.
semoga ia menjadi manfaat kepada anda semua!!!


Copyright to BIJAK PILIH SUPLEMEN ANDA
Designed by UMIESUEstudio 2015