Tuesday, July 29

KEBAIKAN KOLAGEN

collagen powder


Ianya merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4000mg proprieari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak dari sisik ikan merah.

7 Bahan Utamanya :

  • Ekstrak biji benih Camellia, 
  • Japonica, 
  • ekstrak Pfaffia, 
  • kolagen ikan, 
  • ekstrak kerang-kerangan, 
  • lactobacillus acidophilus, vitamin C dan Vitamin B

Keistimewaannya :
  • Kolagen bermolekul yang sangat ringan, kira-kira 1000 Dalton*
  • mudah diserap oleh badan 
  • membantu peningkatan sistesi kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan
  • gabungan 7 bahan utama utk menigkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Kesan dan Faedah mengambil Kolagen
  • anti penuaan - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yg kelihatan
  • menghidratkan - melembapkan kulit bagii mengurangkan rasa kering dan terkupas pada muka
  • mengembalikan keanjalan kulit - meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • melicinkan - meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • menyubur - menggalakkan kuku yang kuat, rambut yng tebal dan bersinar
  • mencerah - mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • mengegang - membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • faedah tambahan kolagen - menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot didalam mata supaya lembut. 

TERBUKTI BERKESAN! 

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakannya selama 8 minggu keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh.



collagen powder


kredit : http://babyqaireen.blogspot.com



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

ingin tahu apa lagi keistimewaan shaklee???? cepat cepat hubungi kami :_

Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
NO TELL : 013-7374958 
personal fb : Siti Noriza Binti Saleh 
Fanpages : Damia Pit Shop
EMAIL : damia_pitshop@yahoo.com

jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan anda berada berdekatan dengan kami, kami adalah pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..  kami akan berikan anda penjelasan yang ringkas dan mudah untuk anda fahami.

Monday, July 28

MULTIVITAMIN TERBAIK - LENGKAP DENGAN 12 VITAMIN

Bismillah...

 hari ni saya nak perkenalkan lagi satu produk killer dan giler terbaik dari SHAKLEE.... ia adalah multivitamin terbaik di dunia...kenapa saya cakap begitu?...sebab VITALEA IRON FORMULA telah dipilih oleh Center for Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN ( MULTIVITAMIN YANG TERBAIK ) di dalam Public Interest pada tahun 2000

Vitalea Shaklee adalah mutlivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia. Peningkatkan teknologi telah mengubah bentuknya dari cecair ( 90 tahun dulu ) kepada bentuk tablet yang dikenali sebagai vita-lea.  Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disrankan oleh RDA.  Ia di formulasikan secara komprehensif dan sangat seimbang.

Tablet vita-lea ini disalut dengan serbuk nutrisi - spriluna.  Ia dihasilkan dengan kaedah yang terkini dan teknologi eksplosif yang kompleks disebut explo-tabs. ia merupakan tablet multivitamin yang paling pantas di dunia terlarut dalm air dan juga tubuh manusia.. mineral yang terkandung di dalamnya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil.

multivitamin terbaik


MANFAAT UTAMA ;-
* penambahan tenaga segera
- pemberi tenaga, kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembeljaran mahupun kerja seharian.

* pelengkap nutrisi :-
- kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutamanya mereka yang mengamalkan sayuran (vegetarian ) dan anemia.

* Keupayaan sistem produktif :-
- penting kepada kanak-kanak dan remaja yang sedang membesar

* metabolisme :-
- sangat membantu dalam stimulasi metabolisma dan melambatkan proses penuaan

* Elemen penting pada sel tubuh :-
- menyediakan asas nurisi, memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tirod

* Melindungi organ:-
- menlindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

ingin tahu apa lagi keistimewaan shaklee???? cepat cepat hubungi kami :_

Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
NO TELL : 013-7374958 
personal fb : Siti Noriza Binti Saleh 
Fanpages : Damia Pit Shop
EMAIL : damia_pitshop@yahoo.com

jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan anda berada berdekatan dengan kami, kami adalah pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..  kami akan berikan anda penjelasan yang ringkas dan mudah untuk anda fahami.

Saturday, July 26

TESTIMONI SET BERPANTANG - BAGI MEREKA YANG KATAKAN "TIDAK" PADA JAMU

\
seperti berlakunya peredaran zaman dan masa, bagi kalangan ibu ibu yang berpantang juga mengikuti lifestyle yang moden, maka berpantang secara moden juga sangatlah sesuai.  Tak perlu berbau bauan, tak perlu ada adegan ibu terpaksa menutup hidung hanya sebab tidak tahan dengan bau jamu yang perlu diminum atau di makan.  Apatah lagi yang jenis susah nak telan sesuatu yang pelik macam saya. He he he... Apa pun, saya sertakan testimoni set berpantang dari mereka yang memilih set berpantang shaklee sebagai pilihan anda.


testimoni set berpantang, esp, b complex, vitamin c, zink, vitalea


kenapa saya sarankan set berpantang shaklee ini? setiap satu produk itu ada khasiat yang tersendiri dan sangat sesuai bagi ibu ibu yang berpantang.


VITALEA - Multivitamin lengkap dengan formula zat besi-Zat besi sangat penting untuk pembinaan sel darah merah. Tanpa cukup zat besi si ibu akan kelihatan mudah pucat lesi, tak bermaya dan paling teruk mudah pengsan atau pitam. Pengambilan multivitamin dengan zat besi sangat perlu demi memastikan tubuh mendapat semua vitamin yang diperlukan yang adakala tidak dapat diperolehi dari pengambilan makanan harian kita.

Vitamin B complex -Membantu menstabilkan hormon maka si ibu tak mudah rasa stress dan tidak mudah meroyan. Ia juga membantu dalam proses pembinaan sel darah merah dan ianya sangat bagus untuk proses pemulihan bagi si ibu yang baru melahirkan anak.

Vitamin C - Ia bagus dalam membentuk dan meningkatkan antibodi badan kita. Ianya juga penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen penting untuk menyatukan setiap sel dalam tubuh.

Zinc -Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Ia membantu mempercepatkan proses baik luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan zinc dapat dilihat kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran bayi, rambut ibu tak mudah gugur dan luka bersalin cepat baik.

ESP (soy Protein)Ada sesetengah orang memang tak amik endah tentang keperluan protien dengan mengandaikan sudah memadai makan ikan , daging , telur serta minum air soya yang dibuat sendiri. Namun berapa ramai yang tahu dan ingin ambil tahu bahawa protin hanya bertahan pada suhu yang tidak lebih 36*c. So bila kita goreng dan masak susah tentu suhu melebihi 36*c. Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protien itu tadi. sebab itu protien yang kita dapat dari makanan yang di masak adalah bersifat ala kadar dan atas dasar janji ada dalam menu. Ramai yang tidak tahu, pengambilan protien yang mencukupi dengan aisd amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat, kuku yang elok serta penghasilan susuibu dengan kadar lebih cepat provided sesi perahan yang konsisten. Malah lebih ketara apabila anak yang menyusu mudah kenyang walaupun ini dinafikan oleh mereka yang tidak pro vitamin



***** psssstttt..saya merupakan pengedar shaklee kota tinggi, johor. boleh dapatkan produk ini secara cod dengan saya....

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 



 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Friday, July 25

MILK BOOSTER UNTUK PENYUSUAN ANDA

Assalamualaikumm....

hai..hai..hai....hari nak story mory pasal supplement penyusuan...semua orang mencari supplement yang terbaik untuk tempoh penyusuan.....ada yang serasi dengan milk booster secara semulajadi...ada yang  memilih milk booster secara supplement, herba , jamu dan sebagainya...untuk saya?...supplement penyusuan dan milk booster yang terbaik, adalah SHAKLEE...

saya mencuba supplement ini ketika bayi berumur 7 bulan...kalut dengan stok yang semakin berkurangan, baby yang semakin kuat menyusu dan juga badan yang semakin penat dengan anak-anak, urusan keja , buatkan saya terpikir untuk mencari "something" yang boleh melancarkan dan mencapai impian saya untuk menyusukan anak sehingga 2 tahun....dannnnnnn saya telah terjumpa MILK BOOSTER MELALUI SUPPLEMENT SHAKLEE....

memula saya ambil set asas iaitu B COMPLEX, VITAMIN C, VITALEA DAN ALFALFA....kenapa saya ambil ke empat-empat supplement ini?..ini kerana, saya perlu supplement yang mampu buat saya cergas, tidak mudah penat dan yang pentingggggg PENYUSUAN saya lancar....  ALhamdulillah, dengan pengambilan supplement ini dan juga berdisplin serta mengamalkn 3 prinsip asas penyusuan iaitu, air yang sentiasa mencukupi untuk keperluan badan, supply & demand ( sentiasa kosongkan breast dan direct feeding baby), dan saya sentiasa berdoa dan berdoa pada Allah agar perjalanan penyusuan saya ini berjaya... syukur...sehingga hari ni , umur baby saya sudah menjangkau 2 tahun 7 bulan, susu saya masih ada...alhamdulillah....akan tetapi, saya ada cadangan supplement penyusuan mana yang ssuai dengan anda.
Selain itu, saya juga mengambil ESP (energizing soy protein ) untuk saya kekalkan berat badan saya dan buat saya bertenaga,....jom kita tengok kenapa saya pilih supplement2 ini :-


 Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.




B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.





Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.


Kalsium@ Ostematrix :
Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.


Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.


Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.


atau anda boleh mendapatkan produk shaklee ini secara terus dari saya kerana saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..


ingin tahu apa lagi keistimewaan shaklee???? cepat cepat hubungi kami :_

Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
NO TELL : 013-7374958 
personal fb : Siti Noriza Binti Saleh 
Fanpages : Damia Pit Shop
EMAIL : damia_pitshop@yahoo.com


jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan anda berada berdekatan dengan kami, kami adalah pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..  kami akan berikan anda penjelasan yang ringkas dan mudah untuk anda fahami.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

CARA MELEGAKAN PMS ( HAID ) DENGAN KALSIUM

 Tahukah anda, ada cara yang simple dan senang untuk menguruskan sakit senggugut atau haid hanya dengan pengambilan supplement?...saya beri anda cara melegakan PMS ( haid ) hanya dengan suplemen.

Kajian yang dilakukan menunjukkan 30% wanita memilih untuk berjumpa dengan doktor gigi daripada menguruskan masalah haid.  Sebenarnya terdapat banyak cara yang boleh dilakukan bukan saja semasa datang haid, tetapi waktu mencegah dan meringankan kekejangan, sakit belakang, kembung dan lain-lain kesengsaraan bulanan yang dialami semua wanita.

Antara langkah semula jadi dan cara melegakan PMS ( haid ) yang anda boleh lakukan ialah :-

* BERSENAM!!!!
- menurut Rebecca Brigtman, Pakar Neurosurgeri dari New York, apabila anda bersenam, badan akan mengeluarkan endorfin yang merupakan ubat penahan sakit semula jadi yang boleh mengurangkan berlakunya kekejangan.  Pergerakan biasa seperti berjalan juga mampu melawan keletihan dan msalah kembung.

* DIET TAMBAHAN!!!
- Joyce frye, pakar sakit puan dari Universiti Maryland, menyatakan kalsium telah terbukti dapat mengurangkan gejala PMS, tetapi magnesium juga ternyata penting dan memberi sumbangan.  Kedua-dua mineral ini bekerjasama memainkan peranan penting dalam pengecutan otot.  Frye mengesyorkan pengambilan 500mg vitamin D untuk membantu penyerapan kalsium.

* SEMUANYA BIJIRAN PENUH!!!
- Bijiran penuh seperti roti gandum dan beras perang boleh meningkatkan tahap serotonin yang boleh menangkis gejala PMS yang berkaitan dengan kerengsaan, ujar Bonnie Taub-Dix, penulis Read It Before You Eat It. Asid lemak omega 3 juga membantu kerana ia dapt mengurangkan kesakitan yang dialami.  Ia boleh dijumpai dalam minyak flaxseed, walnut dan ikan kaya lemak seperti salmon.

sumber: majalah I sihat 2013

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 jika anda ingin fikirkan cara yang lebih senang untuk melegakan PMS ( haid ), apa kata anda ambil saja OSTEMATRIX dan  OMEGA GUARD dari SHAKLEE.

ostematrik, kalsium, cegah PMS, cegah senggugut

 Ostematrix dari Shaklee mengandungi kalsium, mangnesium, Vitamin D dan pelbagai mineral lagi...hanya dengan 4 biji sehari, ia mampu hilangkan masalah PMS anda...

OsteMatrix Membekalkan:
* 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
* 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
* 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
* Kaplet bersalut yang mudah ditelan
* Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

HARGA : RM 61.00
KANDUNGAN : 120 BIJI 

omega guard, cegah senggugut, cegah PMS
Shaklee Omega guard diekstrak dari ikan laut air sejuk ( sardin, mackerel, herring, anchovies ) di perairan negara jepun. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 , EPA dan DHA.

HARGA : RM 136.00
KANDUNGAN : 90 BIJI
 


**** saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor dan anda boleh mendapatkannya terus dari saya.

penghantaran ke seluruh Malaysia melalui pos laju, Gdex dan Citylink...
COD ( cash on delivery ) ke Felda Semenchu, Air Tawar, Bandar Kota tinggi...nak pick up di rumah saya pun boleh... :)


ingin tahu apa lagi keistimewaan shaklee???? cepat cepat hubungi kami :_

Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
NO TELL : 013-7374958 
personal fb : Siti Noriza Binti Saleh 
Fanpages : Damia Pit Shop
EMAIL : damia_pitshop@yahoo.com


jika anda ingin menjadi ahli shaklee dan anda berada berdekatan dengan kami, kami adalah pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor..  kami akan berikan anda penjelasan yang ringkas dan mudah untuk anda fahami.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Wednesday, July 23

PEMBELIAN PRODUK SHAKLEE SECARA ONLINE

Alhamdulillah. Hari ini sudah masuk Ramadhan ke 25. cepat betul masa berlalu. Entah kan dapat berjumpa Ramadhan tahun depan atau tidak.  Ustaz kata Syawal perlu diraikan dengan kegembiraan untuk meraikan kemenangan kita berpuasa. Bukan di sambut dengan kesedihan. Tapi biarlah sambutan itu diraikan secara Islam dan bersederhana. Samada saya berjumpa atau tidak Ramadhan tahun depan, hanya Allah saja yang mengetahuinya. Kenalah dengan sifatnya Yang Maha Mengetahui.

Apapun, hari ni saya nak ajar macamana kita sebagai pembeli ingin membeli produk shaklee secara online. Dah tak perlu berbalas balas sms/whatsapp dengan penjual dah. just klik, taip, klik, taip, klik dan kita tunggu barang sampai depan rumah kita. Itu kalau kurier servis terus hantar ke rumah kitalah. He he he. Syarat pembelian online shaklee ni mudah je. 3 syarat utama iaitu ADA INTERNET, ADA ALAMAT, ADA KREDIT CARD ATAU DEBIT CARD. maaf ye. pembayaran secara bank in atau transfer masih lagi belum boleh digunakan. :)

pembelian online shaklee ini adalah salah satu cara untuk pembeli dan memilih sendiri produk apa yang kita nak beli. Jangan risau, setelah membuat pembelian dari website saya ini, anda semua boleh sms/whatsapp saya untuk memohon konsultasi percuma dari saya mengenai produk yang anda beli :) okey. jangan buang masa. saya nak tunjukkn step by step cara membuat pembelian online shaklee ni. mudah sangat. nanti korang rasa macam korang ni ahli shaklee gak. syok woo..meh jadi ahli dengan saya. klik kat sini je untuk tau apa bestnya join shaklee under group saya .


okey. step pertama ialah, kalau dalam website saya ini, korang akan jumpa ikon ini


so, klik ikon di atas ini mengikut entry yang korang suka baca dan buat korang nak beli supplemen berkenaan. bila korang klik kat ikon di atas ni, satu paparan akan keluar seperti gambar di bawah ini.

pembelian online, pembelian produk shaklee, beli shaklee online

ini adalah agreement antara shaklee dan korang untuk proses pembelian secara online ini. Kalau korang rajin membaca, ada beberapa terms yang korang perlu tahu seperti kos pos bagi semenanjung ialah RM10 kecuali kalau korang membuat pembelian bernilai RM800 tiada kos pos yang dicaj. penghantaran juga sekitar 4-7 hari bekerja, Tetapi selalunya kalau korang membuat pembelian sebelum jam 12 tengahari, barang akan dipos pada hari yang sama. So 1-2 hari bekerja dah boleh dapat barang tu.  Bila dah setuju klik "agree" dan klik next untuk proses selanjutnya.


pembelian online, cara nak beli produk shaklee

selepas klik "next", akan keluar paparan gambar produk seperti di atas.  Jangan risau, kalau ada dalam set ini yang korang tak perlukan, korang boleh "untick" di sebelah gambar produk yang tidak perlu. total amaun akan bertukar secara automatik. Begitu juga kalau korang nak tambah produk tu menjadi 2 3 . contoh, kalau nak lecithin tu 3 botol, taip je angka 3 dan jangan lupa klik update di sebelahnya tu. Kuantiti dan harga lecithin akan bertukar. sudah puas hati dengan jumlah barang, jumlah harga dan barang apa yang berkenan, klik "checkout".


cara nak beli produk shaklee

Keluarlah customer data. Sistem akan meminta maklumat korang untuk sesi pengeposan barang.


contoh ni details saya. kalau korang nak pos barang ini ke alamat lain, "untick" di ruang alamat penghantaran itu. Dah isi semua nama, alamat, no telefon bagai, klik "continue".



sistem akan paparkan invoice untuk rujukan korang.  Pastikan barang, jumlah barang, jumlah harga yang perlu dibayar, nama penerima, alamat penerima dan no telefon adalah betul. Ini adalah untuk mengelakkan dari barang yang di hantar oleh pihak Shaklee tidak diterima oleh korang atau sipenerima. Dah puas hati? klik "proceed to payment".



hah.. jangan terperanjat kalau keluar macam ni di screen laptop atau komputer korang.  Sistem tengah menyimpan data yang korang masukkn tadi.. tunggu sekejap, sehingga keluar paparan di bawah ini 



hah... Inilah dia. step terakhir sekali. Buat pembayaran.  Ingat ye. Pembayaran hanya boleh dilakukan melalui kad kredit atau kad debit ( kad debit ni kad atm yang ada tulisan visa atau mastercard). masukkn details seperti yang diminta. dah selesai semua, klik "confirm payment". bila klik confirm payment, bank akan minta korang masukkn no TAC/MSOS yang telah dihantar ke handphone korang. Setelah masukkn kod itu, klik submit, tunggu bank approve dan akhirnyaaaaaaa.....

keluarkan screen macam di bawah ini menandakan, pembelian online korang sudah di approve dan diterima oleh bank. Korang nak print invoise ni pun boleh. Sekarang korang dah boleh tunggu kurier servis hnatarkan barang kepada korang. Senangkan????

*kredit gambar dari google

mudahnya membuat pembelian secara online ni. Baru dinamakan pembelian di hujung jari. He he ... eh? korang yang tiada kad debit atau kad kredit, jangan risau. Boleh dapatkan barang korang dari pengedar shaklee di seluruh Malaysia ini. Dapatkan secara COD pun lagi bagus. Boleh juga minta pengedar ini poskan barang korang. Pembayaran boleh dilakukan melalui transfer, cash deposit atau di kaunter bank bank.

Bagi mereka yang berada di sekitar Kota Tinggi, Johor, saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi. Jangan malu malu untuk mendapatkan khidmat nasihat dari saya. Khas untuk pelanggan saya :)



 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: 
Siti Noriza | ID: 852453 
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 
Email: sitinorizasaleh@gmail.com 
FB: Siti Noriza Binti Saleh * 


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Tuesday, July 22

KEKAL LANGSING DI HARI RAYA

Wah...wah...baju raya dah siap dah ke semua? mesti dah semangat nak pakai baju baru tu..apatah lagi kalau satu keluarga sedondon warna...seronokkan? Orang kata raya setahun sekali. Masa nilah nak melaram. Tapi dalam Islam juga menggalakkan untuk kita berpakaian cantik cantik dan bersih di hari raya.

Eh, baju raya tu beli time bulan puasa atau sebelum puasa? Bukan apa, takut seminggu lepas raya terus tak muat jah..ha ha ha..saper susah? punyalah dok nak membalas dendam makan time raya, semua dok masuk dalam perut. Tak perasan lak badan naik dengan tiba tiba. keh keh keh.  Nak sekat makan, masa raya ni jelah jumpa rendang, ketupat, lemang dan sebagainya. rugi tu.. Tapi apa kata kalau kita standby siap siap "senjata" untuk pecah lemak dan "flush" lemak siap siap.  Saya cadangkan SET HARI RAYA yang perlu anda semua ada. oh.. termasuk saya..he he he..

Untuk kekal langsing di hari raya ni, senang je. memanglah kena kawal makan. banyak kolesterol tu. Tapi untuk menjaga kolesterol dalam badan pun bukan senangkan? nak pecahkan lemak pun, sehari mau 4 5 6 rumah kita lawat. Kang tak makan, kecik hati tuan rumah.

ini produk yang saya suggest untuk kita standby siap siap dalam kereta atau handbag..

1) LECITIHIN - berfungsi sebagai pemecah dan pembakar lemak dan kolesterol dalam badan. Ia diserap dengan cepat dalam badan.

2) HERBALAX - berfungsi membuang lemak yang telah dipecahkan oleh lecitihin dan juga membuang toksin dalam badan.  Muka berjerawat pun salah satu tanda badan kita banyak toksin tau

3) ALFALFA - juga berfungsi membuang lemak dan membuang toksin dalam badan. Bagus di amalkan kerana iaa bersifat "panas" dan tidak mendatangkan cirit birit kepada pengguna. Oh ya! mereka yang menghidap gout sangat bagus mengamalkan alfalfa ini untuk mengurangkan asid uric dalam badan.

4) CINCH - CAFFE LATTE, VANILLA, COKLAT - berfungsi untuk memberi "shape" pada badan dan mengelakkan kulit dari menggeleber. Jadi badan nampak cantik.


* jika ingin mendapatkan produk ini secara COD, saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor dan kawasan sekitarnya.




 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: 

Siti Noriza | ID: 852453 
Call/SMS/Whatsapp 013-7374958
 Email: sitinorizasaleh@gmail.com 
FB: Siti Noriza Binti Saleh 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Sunday, July 6

PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR


Hai,hai,hai.... anda mencari pengedar shaklee berhampiran anda?  saya kenalkan diri saya. Saya merupakan isteri kepada Mohd Zamri Bin Hussin . Kami merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor. kami sudah menjadi pengedar shaklee ini selama 3 tahun. YA!! 3 tahun. dan lebih seronok, anda yang berada di kawasan Kota Tinggi boleh mendapatkan produk shaklee ini secara terus dari kami.  Insya Allah, kita boleh berjumpa di mana mana lokasi yang ditetapkan atau kami hantar terus ke tempat kerja atau rumah anda.
ini kami sebagai Pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor.

pengedar shaklee kota tinggi

bersesuaian dengan keyword untuk ejen carian di google dengan keword "Pengedar shaklee Kota Tinggi" anda boleh mendapatkan produk shaklee ini secara terus dari saya . Kita boleh jumpa di lokasi yang ditetapkan dan diersetujui oleh kita bersama atau saya terus hantarkannya ke pintu rumah anda atau pejabat anda :)

jangan lupa akan kami... Pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor.



 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Siti Noriza | ID: 852453 

Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 

Email: sitinorizasaleh@gmail.com

 FB: Siti Noriza Binti Saleh 


Friday, July 4

SET PENYUSUAN DARI SHAKLEE

Alhamdulillah......shaklee telah mengumumkan SET PENYUSUAN yang sangat sesuai utk para pelanggannya yang ingin menjayakan tempoh penyusuan sehingga 2 tahun...

sama seperti apa yang saya cadangkan kepada anda semua, shaklee juga mencadangkan set penyusuan ini menjadi salah satu set kesihatan yang pasti menarik perhatian anda semua.

         set penyusuan, esp, vitalea, ostematrik, alfalfa, b complex, vitamin c

Jom kita tengok dan belek setiap satu kegunaan supplement dalam set penyusuan berkenaan :_


Apa kepentingan setiap supplemen ini pula?

Vitalea@ Multivitamin dengan formula zat besi : untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.

B complex : lengkap dengan 8 kumpulan B termasuk asid folik yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil.Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress ,menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa. Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantik berseri dan tidak kusam.

Vitamin C : membantu meningkatkan sistem imunisasi badan. Penambilan bersama Vita-lea Iron Formula meningkatkan kadar penyerapan iron dalam tubuh

Alfalfa : raja segala tumbuhan, membantu meningkatkan imunisasi, mengandungi kalsium dan bagi ibu-ibu yang menyusu ia sangat membantu MEMPERCEPATKAN PENGHASILAN SUSU IBU. Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim. Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan…secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.

Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh. Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.

Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
hanya perlukan protein iaitu khasiat dari makanan yang diambil. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu. Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam
* Produk ini tidak bertujuan badan.Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.

Protein sangat sensitif. Ianya wujud pada suhu badan kita dan mudah terhapus pada suhu yang tinggi. So apabila kita memasak sumber protein seperti ikan goreng pada suhu yang tinggi, hakikatnya banyak protein yang telah musnah semasa proses memasak itu sendiri.

untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

kredit to  : hanis




kami juga meneriman pembayaran melalui :-
saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor dan anda yang berada di sekitar kawasan boleh hubungi saya untuk mendapatkan produk shaklee secara terus dari saya.  Terlalu jauh? jangan risau... KLIK SINI untuk mendapatkan senarai pengedar shaklee yang berhampiran dengan anda




 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Siti Noriza | ID: 852453 

Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 

Email: sitinorizasaleh@gmail.com

 FB: Siti Noriza Binti Saleh 


 jika anda berminat nak join group saya, klik logo rasmi di bawah ini :_


MANFAAT UTAMA ENERGIZING SOY ISOLATE PROTEIN

manfaat ESP, energizing soy protein

♥PERBEZAAN SHAKLEE  ♥


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan  protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang  ertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini,   banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama  mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.


ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang  sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kuantiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee  hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang  mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap  850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan   sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur –   tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah  iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.


Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x   ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid  urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

♥Manfaat Utama ESP ♥

* Awet muda – asid amino penting  untuk membina otot, kuku, rambut,  darah, organ, kulit, kelenjar dll.  Pengambilan yang kerap adalah kunci  kepada awet muda.


* Baik untuk hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia  membantu merendahkan paras kolesterol dan mencegah risiko osteoporosis   serta sakit jantung.
* Baik untuk prostat – genistein yang terkandung dalam kacang soya  terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia   memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel   DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
* Kulit remaja – merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan  kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka, dan mengurangkan kesan  parut.
* Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem  imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mecegah migrain,  imsomnia dan  tekanan.
* Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan   rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
* Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
SUMBER: Buku Panduan Nutrisi
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 




kami menerima pembayaran melalui :-


 saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor. Boleh dapatkan produk yang anda ingini terus dari saya samada anda ambil sendiri dengan saya atau saya hantarkannya pada anda. senangkan? Atau jika saya jauh dari anda, anda boleh klik sini untuk mendapatkan senarai pengedar shaklee lain yang berhampiran dengan anda .




 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Siti Noriza | ID: 852453 

Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 

Email: sitinorizasaleh@gmail.com

 FB: Siti Noriza Binti Saleh 


jika anda berminat nak join group saya, klik logo rasmi di bawah ini :_





SENARAI PENGEDAR SHAKLEE DI SELURUH MALAYSIA

Assalamualaikum dan salam perkenalan... Bagi anda yang ingin mendapatkan produk shaklee secara COD ( cash on delivery ) atau ingin berjumpa terus dengan pengedar shaklee yang berhampiran dengan anda, saya senaraikan pengedar di bawah grou saya iaitu DREAM BECOMES TRUE ( SHAKLEE ). Semoga mereka semua ini memudahkan anda untuk mendapatkan penerangan yang lebih jelas seterusnya boleh mendapatkan produk shaklee pilihan anda.  Saya senaraikan pengedar shaklee mengikut negeri untuk memudahkan anda :)

logo group dream becomes true




  
SARAWAK
  • Khadijah Abdullah, Bintulu, Sarawak Dan Semporna Sabah 013-8369536
  • Ummi Zubari, Bintulu,Sarawak 013-8342092
  • Haliza Pudin, Miri, Sarawak 019-8541446
  • Normawaty Abdul Wahid, Miri, Sarawak 019-8754799
  • Shurina Wong, Bintulu / Sibu, Sarawak 013-8158681
  • Christina Enjan, Kuching, Saratok, Sarikei No Hp: 013-5736714
  • Sharipah Noorhidayah Binti Wan Morsidi, Sri Aman, Kuching, Sebuyau 013-8465992


KEDAH
  • Yusnita Wan Chik...Cod Kawasan Alor Setar, Jitra 012-4410608
  • Eida Ruzaidah Rahman Cod Sg Petani, Bertam (Penang) 013-4868608

JOHOR
  • Normala Jamaludin, Pasir Gudang 019-7041447
  • NORHASNIZA BINTI MOHD NOR Muar, Batu Pahat, Johor - 019-7964814
  • Siti Idayu Md Zali Cod Bukit Kepong Muar, 011-29829622
  • Rohana Talib,Kahang,Kluang, 017-7887071
  • Suminah Ibrahim, Masai, Pasir Gudang..Tel 017-7170948
  • Siti Mastura Binti Sakimin Felda Air Tawar 1,Tebrau...017-7875465
  • Nurul Atikah Binti Mohd Khalid, Bandar Tenggara, Kulai 0127390499
  • Norhaisah Hisham, Kempas, Tampoi, Kg.Melayu, Majidi , Bandar Dato Onn, Taman Daya, Mount Austin, Johor Jaya 012-7317854.


SELANGOR
  • Nurul Halimahtun, Paya Jaras, Bukit Rahman Putra,Kuang Sg. Buloh 019-3190316
  • Suriana Aris Cod Kajang 0123201976
  • Suzi Zamahshari, Bandar Baru Salak Tinggi,Nilai,Kota Warisan 0193307345
  • Wardah Aina, Subang Jaya, Shah Alam, Petaling Jaya, Puchong 016-2223767
  • SURIYANTI BT SAID, KLANG,KAPAR...019-2992708
  • Syazwani Mohd Shah,Batu Tiga,Shah Alam,Putra Height Dan Bandar Saujana Putra 012-2421192


SABAH
  • Hasmia Salleh , Kota Kinabalu,Sabah 014-6737104
  • Bibi Shafawati Janun Semporna, Kunak, Kota Kinabalu Sabah 013-5568238
  • Emelia Jumoi Cod : Sri Aman, Engkilili Dan Lubok Antu 019-4675097
  • Norihan Abu Bakar, Kota Kinabalu, Papar, Beaufort 011-19087940
  • Meryasanti Jamin Cod Tawau Sabah 019-8008372
  • Nurlaila Sabranshah, Papar. Kimanis. Bongawan. Sipitang. Kuala Penyu. Membakut Beaufort, Kota Kinabalu 013-5504093


PERAK
  • Norhaniza Bt Mohd Nor, Bagan Datoh, Teluk Intan, Ipoh, Perak - 019-2172314


PULAU PINANG
  • Siti Khadijah Ariffin, Balik Pulau, Georgetown, Penang Area Pulau Sahaja 017-3097321

  • Rohaida Nanyan Rohaida , Bandar Baharu, Parit Buntar, Nibong Tebal, Bagan Serai, Sps 012-4456607


PAHANG
  • Nadia Shazwani, Bentong, Pahang 013-3934946
  • Sharifah Saidatul Faharisa Bt Syed Taha, Kuala Rompin, Muadzam Shah, Bukit Ibam, Keratong. (Pahang) 013-9722465
  • Hanawati Ewah, Jempol,B.Kikir,K.Kelawang,Keratong 013-9027855


KUALA LUMPUR
  • Noor HASYIMAH BT ZAINAL, Seremban / Senawang / Damansara, 019-6972866
  • Anis Suziana Ahmad, , Gombak, UIA, Tmn Sri Gombak, Giant Bt. Caves, Petron Sentul Pasar, Maju Junction (KL) 019-3132413
  • Rabiatul Adawiyyah, Keramat,Setiawangsa,Ampang,Kampung Baru,Jalan Tun Razak 014-2782332
  • Rosazliana Wazie, Kajang,Putrajaya,Nilai,Kl 019-2591525
  • Noor Suzieany M.Radzalikl Sentral,LRT - Dang Wangi, Masjid Jamek,Pasar Seni,Bangsar, Shopping Mall - Klcc, Midvalley,Ampang Park, Jusco Seremban 2


MELAKA
  • Emilia Maznan 012 9441584 Cod Melaka.
  • Zaifareza Binti Mohamed Cod : Melaka 0176144134


TERENGGANU & KELANTAN
  • Eyta Daud Mazita Binti Daud, Area Pasir Puteh Klantan,Jrteh Terengganu, Serdang Selangor 0129553455
  • Azuraini Muda Azuraini Muda, Kuantan,Pekan, Kuala Terengganu, 017-9562224


NEGERI SEMBILAN
  • Mummycare Liza SEREMBAN, SENAWANG, 013-3676563



LOGO PENGEDAR SHAKLEE


saya? PENGEDAR SHAKLEE KOTA TINGGI, JOHOR




 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut: 
Siti Noriza | ID: 852453 

Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 

Email: sitinorizasaleh@gmail.com

 FB: Siti Noriza Binti Saleh 



Copyright to BIJAK PILIH SUPLEMEN ANDA
Designed by UMIESUEstudio 2015