Thursday, June 9
MUFFIN PISANG ( TP CM APAM)..HA HA HA*update*
Resepi kali amik dari majalah rasa taun 2008 edisi Aidilfitri..he he eh/...Nama asalnyer KEK PISANG KACANG HAZEL....tp sbb cuma ada pisang je, jadilah muffin pisang...
BAHAN-BAHAN:-
* 200 gm pisang emas
* 150 gm gula pasir
* 4 biji telur
* 10gm ovalate - 1/2 sudu
* 250 gm tepung kek
*11/2 sudu serbuk soda bikarbonat
*1 1/2 baking powder
* 125 ml susu cair
* 100 ml minyak jagung
* 200 gm kacang hazel - dibakar dan dikisar - ku x masukkan..
CARA MEMASAK:-
* masukkan pisang, gula dan telur ke dalam mangkuk adunan.putar sehingga kembang dan gula hancur.
* kemudian masukkan ovallate dan putar lagi sehingga kembang.
* masukkan tepung berselang seli dengan susu cair dan minyak jagung.
* akhir sekali masukkan kacang yang dibakar.
* Masukkan ke dalam acuan dan bakar/kukus...
nak beli cloth diaper?.
my small shop :-http://www.damiapitshop.com
jom dapatkan trial pack shaklee di kedai saya:-
http://shakleeatdamiapitshop.blogspot.com
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
aa'ahh merekah cam apam mekar hihihi. resepi plzzzzzzzzzz ;)
ReplyDeletekak nieza....ha ha ha...memula elok je guna api kecil, dah mlm, mata dah ngantuk, terus besarkan api..ha ha ha..
ReplyDeleteBrapa lama nak kukus ni? camner nak tau dah masak ke lum?
ReplyDeletekasih kita...selalunyer dlm 15-30 min dah masak..nak cek, leh cucuk ngn garfu or lidi...
ReplyDelete