Wednesday, July 20

TESTIMONI : PENYAKIT ASMA 15 TAHUN HILANG AKHIRNYA

asma adalah satu penyakit yang agak bahaya juga tau. Anak anak saya juga penghidap asma. Bila lihat mereka suakr nak bernafas, saya jadi risau. Malahan kalau anak anak sudah amik neb pun dan doktor cek masih ada bunyik bising di peparu nya, memang doktor akan tahan ward. itu kanak kanak. Bagaimana pula dengan orang dewasa? ramai juga yang meninggal disebabkan asma ni. Ini kemungkinan disebabkan diri sendiri yang amik endah tak endah atau orang sekeliling tidak tahu yang dia menghidap asma. JAdi bila berlakunya sesak nafas, mereka tak tahu nak buat apa dengan pesakit.

Hari ini, saya nak berkongsi testimoni pesakit yang menghidap asma sejak 15 tahun dan ianya diwarisi dari keluarga sudah mula tiada dalam hidupnya. Penyakit asma 15 tahun hilang akhirnya dengan amalkan suplemen dari Shaklee. Kredit : supermom Shaklee Story


ini kisah beliau:-


 NURUL HIDAYAH BT ZAKARIA & AKMAL BIN AZMI

Assalamualaikum w.b.t & Salam sejahtera...

Saya Nurul Hidayah bt Zakaria, dan hari ni saya nak kongsikan kisah suami saya, Akmal bin Azmi, seorang penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas.. Dan asmanya diwarisi daripada keluarga.
.
Berkahwin dengan seorang penghidap asma tegar, membuatkan saya tidak senang duduk apabila suami saya diserang asma. Sejak awal perkahwinan kami, saya agak takut setiap kali asmanya menyerang. Suami saya tak boleh mengalami perubahan cuaca yang terlalu drastik (dari sejuk ke panas dan sebaliknya), berurusan dengan persekitaran yang berhabuk dan berdebu serta tidur dalam penghawa dingin terlalu lama. Kadang-kadang kalau silap makan pun, lelahnya boleh menyerang.
.
Lelahnya sering menyerang ketika waktu malam. Kadang-kadang pukul 3 pagi, nafas suami saya berbunyi. Memang sangat menakutkan. Dia saya perhatikan sangat susah untuk bernafas. Dan setiap nafas yang disedut, sangat pendek. Dan di tengah malam tu juga, saya terpaksa drive ke hospital untuk dapatkan rawatan. Walaupun suami saya dibekalkan inhaler oleh doktor, namun ada kalanya lepas 3 kali pam inhaler pun tetap tak berkurang.
.
Hampir setahun dua juga saya berulang alik ke hospital membawa suami saya untuk ambil nebulizer. Boleh dikatakan hampir setiap bulan kami perlu ke hospital. Malah lelahnya semakin hari makin teruk dan kerap. Tiada sebarang perubahan. Malah, kalau kami tak ke hospital, suami saya langsung tak boleh baring sebab terlalu sukar nak bernafas.
.
Isteri mana yang tak sayangkan suami sendiri kan? Dalam keadaan yang cukup merisaukan, saya tergerak hati untuk cuba berikan Shaklee kepada suami saya. Saya mula buat beberapa bacaan dan akhirnya saya memilih untuk konsisten dengan Vivix, Vitamin C, Omega Guard & Coq Health.
.
Setelah hampir 3 ke 5 bulan konsisten, saya mula perasan yang suami saya dah jarang pergi hospital untuk neb. Kalau tak dulu, dalam sebulan mesti kena ke hospital. Semakin lama suami saya konsisten, saya perhatikan hospital bukan lagi tempat lawatan kami.. Malah, bila lelah mula datang, dia hanya pam sekali dengan inhaler. Dan lelahnya berkurangan.
.
Saya sangat teruja.. Bersyukur ke hadrat Allah S.W.T kerana memberikan peluang kepada kami untuk menikmati kehidupan yang lebih sihat. Kini, saya lebih gembira bila suami saya dah jarang diserang asma. Saya juga tidak risau seperti dulu, bila suami saya lelah sampai susah nak bernafas. Dan kini, rasanya dalam setahun, baru sekali dua je suami saya perlu ke hospital untuk neb.
.
Walaupun saya tahu, penyakit asma tidak boleh diubati, tetapi sekurang-kurangnya suami saya semakin sihat dan asmanya datang sekali sekali dan tidak teruk seperti dahulu. Syukur Alhamdulillah. Penghidap asma sejak 15 tahun yang lepas telah mendapat kesihatan yang lebih baik sekarang.
.
Sekarang, saya konsisten berikan Omega Guard kepada anak-anak saya. Itulah salah satu usaha yang saya lakukan untuk mereka.. Semoga anak-anak saya bebas daripada asma. InsyaAllah..

Terima Kasih Shaklee.. Kami sayang Shaklee..💗

*********************************************************************************
hah? anda yang ada masalah asma pun lebih kurang macam ni kan? jadi panik bila kena serangan asma tu pada waktu malam. customer ni beruntung ada isteri yang boleh drive. Kalau suami je yang reti drive dan isteri tidak, macamana nak bawa suami ke hospital??

anda inginkan set asma ini? ingin beli secara online melalui kad kredit atau kad debit? klik icon di bawah dan ikuti langkah langkah yang diberikan.


atau, anda juga boleh mendapatkan nya secara COD sekiranya anda berada di sekitar kawasan kami.


email : sitinorizasaleh@gmail.com
whatsapp : 013-734 958/013 -7065 178
fanpages : Damia Pit Shop
 instagram : damiapitshop

saya merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi, Johor serta membuat penghantaran ke felda felda berhampiran.


 These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

No comments:

Post a Comment

Copyright to BIJAK PILIH SUPLEMEN ANDA
Designed by UMIESUEstudio 2015