Thursday, December 17

2......4.......6.........11

jangan pelik...hik hik.....nilah selalu kuar dr mulut mia bila dia nak mengira barang.......sayang ibu.....kalau nak guna no genap, laps no 6, 8 lah sayang......

jgn sangka kitaorg tak ngajar dia semua no okey.....ngajar guna jari dia ke, jari kita ke, flash card ke, dia ttap nak no. 2 sebgai no.1...eh..faham tak?......hik hik hik.....kalu kita ckp, "mia, ikut ibu kira...satu......dua...." dia ttp akan mulakan ngn dua....tigaa.....dan seterusnya ikut kita ckp....tapi, bila kita soh dia kira sndiri, dia akn kira 2.......4.......6.......11...peh......itu jelah yg kuar dr mulut dia kalau dia nak kira something....

susah no ke nak ckp no 1 ni?..ish ish ish.......

ada cara lain tak utk ngajar anak2 ni kenal no?............skrg ni aku cuma ngajar guna flash card, ngn jari jemariku yg gebussss ni.......tak pun, kalau dia tgh main something, aku kira brg tu je,....

7 comments:

  1. hehehhe...comey nyer..

    anak wan cakap pun tak reti lagi..so takder petua nak kasi kak..

    br nak belajar dr akak hehhehe

    ReplyDelete
  2. Sama naufal la....mesti nak start dari no.2, tension tul!

    ReplyDelete
  3. Ikut suasana yg dia suka....
    kira permainan dia...
    kira biskut dia....
    kira babydoll dia...
    apa2 lah
    asalkan dia suka.

    Jgn terlalu formal. Bdk2 sedang ni mesti tak suka.

    ReplyDelete
  4. ntah
    biar jer dlu
    jgn paksa sangat
    kang dia xsuka belajar mat plak

    ReplyDelete
  5. insyaALLAH lama2 nanti dia akan ok...

    ReplyDelete
  6. Hahahha...sama je kisahnya dgn Putra.Kira one two three...yg dia ingt one, two,four seven...
    hihihih

    ReplyDelete
  7. sujaihah>>>>kene ada perasaan sabar yang maha tinggi tau...ha ha ha

    yatie>>>huh...mmg tak peliklah tu...

    asyiq>>> yup..skrg ni, kalau siti tak kira, dia yg kira sndiri..he he he

    hans>>> mslshnyer, bila kita dah eksited nak ngajar dia, dia mlas nak layan...bila kita dah mals nak layan, dia sibuk tnya pulak..hu hu hu

    ibu emy>>>hu hu hu...sabar jolah yerk...

    fara>>>tang omputih, nak pulak dia sebut dr "one"..cis...

    ReplyDelete

Copyright to BIJAK PILIH SUPLEMEN ANDA
Designed by UMIESUEstudio 2015