Tuesday, April 29

SELAMAT HARI IBU!!!!!!

Hai.....hari ibu tahun ni jatuh pada 11.05.2008......Tiap-tiap tahun kita meraikan hari ibu...tapi ada sesetengah orang ckp, every day is mother day!!!!! tapi.....apa speacialnyer hari ibu itu sendiri...adakah kita hanya menghargai ibu pada "hari ibu" saja.?.adakah hanya hari itu kita memberi lampu hijau untuk ibu ibu kita berehat dari bekerja, melaksanakan kewajipan sebagai seorang ibu mahupun isteri.....adakah hanya hari itu saja kita membenarkan ibu kita berehat dari memikirkan hal-hal anak-anak mereka....banyak yang perlu kita selidik dan fahami kenapa hari ibu disambut di seluruh negara...

bagaimana pula cara kita menyambutnyer?...ada yg bagi hadiah, ada yg buat kenduri kesyukuran, ada yang menyambutnyer di hotel-hotel...ada sekadar memberikan kad ucapan...walau apa pun cara kita menghargai, sebab kita menghargainya......ingatlah..... BURUK BAIK SEORANG IBU ITU, DIA TETAP IBU KITA DUNIA DAN AKHIRAT!!!!!!Selamat hari ibu mak !!!!!- ku tujukan ucapan ini kepada mak yang disayangi ; SITI AMINAH BINTI KAYAT.

dengan ucapan : Mak, kak uda sayang mak.... jasa baik pengorbanan mak tak pernah kak uda lupakan. semuanya tak boleh kak uda ganti dengan apa jua pun.....kak uda doakan kebahagiaan mak, semoga apa yang ingin mak hajati akan termakbul. Insya Allah....KAK UDA SAYANG MAK....Untuk mak mertua : mak, nurie ucapan terima kasih atas kesudian mak menerima nurie dalam keluarga mak. Baik buruk nurie, tetap mak terima, terima kasih mak. semoga mak akan memberi tunjuk ajar dalam apa jua kekurangan yang nurie ada...selamat hari ibu mak.... dan perkataan yang selama ini nurie tak mampu luahkan... NURIE SAYANG MAK......mak mertua nurie namanya SANIAM BTE PAIMAN( tima kasih mak sebab lahirkan seorang anak untuk nurie sayangi dan cintai- my lovely husband.....).

No comments:

Post a Comment

Copyright to BIJAK PILIH SUPLEMEN ANDA
Designed by UMIESUEstudio 2015