Pages - Menu

Thursday, April 2

Jamuan Besday

sekali aku rajin nak update ni, byk lah bnda aku nak citer....he he he...ni seminggu nyer cter tau...aku tunggu smpai betul2 aku ada mood nak update dan tidak diganggu oleh sesiapa especially, of courselah bos aku.....har har har har....



layan gmbr jelah.....ni adalah jamuan yg diadakn di pihak mertua aku...smpena besday MIL , ipar duai and anak2 sedara aku.....buat sekaligus...senang cter....,...mknnnyer disponsor olh akak2 ipar aku, MIL dan juga biras aku...aku cuma bawa perut je.....he he he......erk...ectually, aku keje hr sabtu tu...tu yg tak smpt nak wat pa pe pun.....alasan ker?....

ada satay, ada kentang, ada kerang, ada ayam ( semuanyer dibakar tau).......dan of courselah ada kek.....oh...lupa lak...puding yg gmbr kedua tu, aku yg buat....balik dr keje, terus buat...sbb hubby kata, laps maghrib baru gerak gi umah akak dia kat tman Pulai Indah...so, smptlh puding tu nak mngeras....layan resepi ok....aku amik resepi dr umah kak UMMi.....nama puding ni, puding susu koktel....copy and paste jelah yrk....tima kasih kak ummi....

- Bahan:-
1 paket serbuk agar-agar (11 gm)
2 biji telor
4 cawan air
1/2 tin susu cair
1 cawan gula pasir
2 - 3 sudu besar tepung kastad
1 tin fruit cocktail


Cara-Cara:-


Masak agar-agar dengan air dan gula hingga larut. Sementara itu, pukul telor dan campurkan tepung kastad. Kacau rata dan ketepikan. Bila campuran agar-agar telah larut, masukkan susu cair dan biarkan mendidih. Masukkan campuran telor dan tepung kastad. Masukkan fruit cocktail dan kacau sebentar. Tutup api. Tuangkan ke dalam loyang pilihan yang telah dibasahkan terlebih dahulu. Sejukkan dan hidang.

4 comments:

  1. mimi>>>silakan...silakan...tp mmg sdp sbb dia tak rasa telur sgt...dan lagi satu, time nak mkn, siti ltk ngn sos kastar cmpur susu..

    ReplyDelete
  2. cam sedap je puding tuh..nk try la

    ReplyDelete
  3. opie>>>trylah...siram ngn susu cair,,,fuh...mmg best..lg2 kalau makn, time sejuk2...

    ReplyDelete